Här hittar du Fåröakademiens ledamöter utifrån stolsnummer:

1.  Camilla Davidsson (f. 1969) bor sedan fem år tillbaka i skidorten Åre i Jämtland, efter att tillbringat större delen av sitt vuxna liv i Stockholm. Hon romandebuterade år 2014 med ”Under Vintergatans alla stjärnor” på Bladh by Bladh förlag. Det blev startskottet på den läsarrosade serien om unga karriärkvinnan Emma och hennes sökande efter kärlek, lycka och meningen med livet som sålts i 100 000 ex i Sverige.

I augusti 2015 utkom uppföljaren ”Pensionatet vid världens ände”, i augusti 2016 ”Änglarna dansar i gryningen och i oktober 2017 utkom ”Sånger i skymningen”, den sista delen i serien.

I maj 2018 utkom Camilla med ”Liten tvåa med potential” på förlaget Printz Publishing. Det är en varm kärlekshistoria om prestationer och krav, blomstrande förälskelse och att hitta hem – på många olika sätt.

Hemsida
Författarsida på Facebook
Instagram

Camilla Davidsson

2.  Malin Lundskog (f. 1969) är hälsokreatören som skriver, springer och pratar med en passion för att alla ska hitta sitt sätt att leva hälsosamt, utan press och prestation. Hon har skrivit GLAD Fri STARK - en bok om hälsa för både soffpotatisar och prestationsprinsessor och är medförfattare till boken Hälsan i fokus – för framgångsrika ledare. Malin är också utgiven i tio novellantologier och finns med SYND - de sju dödssynderna tolkade av Malin Lundskog som ljudbok.

Hon driver sitt bolag Hälsa mera med en övertygelse om att de små stegen du tar varje dag, det är de som skapar ditt liv. Utöver föreläsningar, skrivande (dagligt bloggande och något som kanske blir en roman ... ) och springande har Malin uppdrag som kommunikationsstrateg.

Malin på Instagram
Författarsida på Facebook
Malins blogg
Företagssida på Facebook

Malin Lundskog

3.  Ronnie G Lundin (f. 1960) bor sedan 2016 på hemön Fårö efter 20 år på Gotland. Efter nästan 30 år som brevbärare skolade Ronnie om sig till historiker och samhällsvetare. Det ledde indirekt till författandet via jobbet som frilansskribent på Gotlands Tidningar. Han debuterade 2010 med historiska romanen "Ivar Hamarsman" som har följts av ytterligare tre böcker i serien, till viss del beroende på önskemål från läsarna, plus två andra romaner. Samtidigt medverkade han i tre av novellantologierna i Vildsintserien.

Hamarsmansböckerna, har fått stor uppmärksamhet, av naturliga skäl, främst på Gotland och fler böcker i serien är planerade.
Ivar Hamarsman (2010)
Och Fårös jord blev till sten (2011)
Hamarsmans dotter (2014)
Blinka lilla stjärna (2014)
Hamarsmans ättlingar (2015)
Hamarsmans skatt (2016)
Gården vid Fårö strand (2018)
Under Fårös himmel (2018)

Författarsida på Facebook

Ronnie G Lundin

4.  Johanna Glembo sa upp sig från sitt jobb och började skriva på heltid, vilket snabbt gav resultat. 2017 debuterade hon med sin första barnbok på det egna mikroförlaget Wistories och hon medverkade i totalt sex olika boksamarbeten det året, tre för vuxna och tre för barn. 2018 kommer första romanen. Målsättningen är att skriva minst en bok i varje genre. Hennes fokus är att skapa spännande och tänkvärda slut som lever kvar i läsaren långt efter att boken lästs ut.

Wistories startades för att göra skillnad och samarbetar därför med organisationen United Hearts. Fem kronor per såld barnbok går till deras arbete för utsatta barn i Tanzania.

Johanna på Instagram
Författarsida på Facebook
Förlagets Facebooksida
Förlagets hemsida

Johanna Glembo

5.  Petra Sandberg Holstensson (f 1976) är uppväxt och bosatt i Örebro, har sambo, två barn, ett bonusbarn samt ett litet barnbarn. Hon är utbildad kock och har jobbat inom restaurangbranschen i 14 år och har innan det arbetat som teater- och danspedagog samt som vikarie inom skola och fritids. Numera studerar hon på Skrivarakademien i Stockholm på heltid för att följa sin dröm och utveckla sitt författarskap.

Sommaren 2016 debuterade Petra med "På andra sidan växer gräset", som kom ut som ljudbok hösten 2017. Boken blev nominerad i kategorin "Årets Bok" på QX-galan 2016.

Hösten 2016 kom barnboken "Vildas vilda ben", kontrakt på en uppföljare är påskrivet så ännu en Vilda kommer ut under 2018. Petra har även medverkat i fem novellantologier och väntar nu ivrigt (och nervöst) på svar från förlag med sitt senaste manus.

Ledig tid spenderar hon gärna med vänner, på gymmet eller i ett varmt bad i ensamhet.

Författarsida på Facebook
Instagram

6.  Åsa Bonelli bor på Kungsholmen i centrala Stockholm. Hennes romandebut är feelgodromanen ”Stanna innan du går” som släpptes i mars 2015. Åsa hade inga planer på att skriva en uppföljare, men tack vare läsarnas böner om att få veta hur det skulle gå för den fyrtioåriga Malin och hennes tjugo år yngre älskare Gustav, skrev Åsa vad som kom till att bli ”Vid ögonblickets slut” som släpptes i september 2016. Romanerna har beskrivits som varma och kärleksfulla där läsaren utvecklar en mycket personlig relation till karaktärerna. ”Det är som att titta på en film.”

När Åsa inte skriver ägnar hon alltför många timmar åt att spela tv-spel där äventyr- och pusselspel står högst upp på listan. Utöver det tränar hon en hel del med motiveringen – ”Om kroppen ska hålla, med tanken på hur många timmar vi författare sitter, så är medlemskapet på Friskis en nödvändighet.”

Åsa älskar historier och har många idéer på nya romaner. Dock är det inte sagt att hon tänker stanna i feelgoodfacket. ”En idé kommer till mig och vad den passar in i för genre, det får historien bestämma.”

www.asabonelli.se
Författarsida på Facebook
www.instagram.com/asabonelli/
www.instagram.com/asabonelliforfattare/

7.  Anna Arvidsson (f. 1978) bor i Stockholm och arbetar som kommunikatör.

Debuterade med Ordbrodösen 2017.
Boken handlar om kvinnor som kan styra andra människor med sina skrivna ord. Och om Alba som borde kunna, men inte kan. Den innehåller historier som flätas samman, hemligheter som avslöjas och sanningar som omprövas.

Anna Arvidsson

Anna Arvidsson

8.  Catrin Tollström (f. 1968) är författare, författarcoach och diplomerad lektör. Hon är utgiven av HarperCollins Nordic i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Den senaste thrillern ”Loppet” utspelas med Vasaloppet som kuliss. Hon är även aktuell med skrivhandböckerna ”Fängsla dina läsare, väck spänning och berör på djupet” och ”Överraska dina läsare, en handbok för oväntade vändningar”.

Catrine har lång högskoleutbildning inom kultur- och beteendevetenskap mm och har tidigare arbetat som kurator. Hon blev 2014 års Bokens Dag stipendiat i Västmanland och gick till final om Selmapriset 2015.

Som lektör är hon noggrann och ger konkreta tips för att utveckla skönlitterära manus till max. Här kan du läsa om Catrine som lektör

Författarsida på Facebook
Catrine på Instagram
Webbsida med skrivtips
Lektörssida med skrivtips

9. Anni Svensson (f. 1969) har varit informationschef i världens största säkerhetsföretag. Nu arbetar hon som kommunikatör inom digitala medier och är skribent, författare och krönikör.
Annis stora passion i livet är skrivande. Vid sidan om sitt arbete läser hon kursen Kreativt skrivande på Linnéuniversitetet i Växjö.

Anni har skrivit gästkrönikor bland annat för tidningen Allas och Länstidningen i Södertälje. Hon skriver både noveller och längre berättelser och är publicerad i ett par antologier och i böcker om hälsa.

Våren 2017 publicerades Annis första egna e-novell, ”En berättelse från ovan”. Det är ytterligare ett steg mot hennes drömmars mål som handlar om att få fler berättelser utgivna och att kunna ägna mer tid åt författarskapet.
Anni har även en blogg som handlar om skrivande och drömmar. Om att älska det man gör och göra det man älskar

Annis blogg

Anni Svensson

10.  Ann-Mari Tormalm (f. 1939) är pensionerad Komvuxrektor, som numera ägnar sig åt sin favoritsysselsättning, att skriva böcker – från barnböcker till deckare. I hela sitt liv har hon levt med böcker och älskat att läsa, skriva, diskutera, delta i uppläsningar och lett bokcirklar. Hon har studerat – och studerar – litteraturvetenskap vid Linköpings universitet.

Ann-Mari sitter i styrelsen för Ellen Keysällskapet och styrelsen för Linköpingsavdelningen av SCIRA (Swedish Council of International Reading Association). Hon ingår i skrivargruppen Ordbrukarna i Åtvidaberg, ett ”löst sammansatt sällskap av skrivsugna, som träffas en gång i månaden för att utbyta tankar och skrivna ord” och är medlem i Sveriges Författarförbund, föreningen Liv i Sverige, Barnbokens Vänner i Linköping samt Barnboksmakarna i Östergötland.

När hon slutade jobba 2003 kom deckaren Spegelyta – en mordgåta i skolmiljö. Boken följdes snabbt av böckerna Spindelväv och Spårsnö. En följetong i tidskriften KOM resulterade i kortromanen Skuggschema. Radarparet Lisa och Alexander blev sedan huvudpersoner i den mer omfattande deckaren Det som göms.

Ann-Mari har fem döttrar och elva barnbarn som inspirerat till bilderböckerna Hedda och nallen som visslade, Hedvig och flickan med himmelsbåten, Flickan i trädet samt äventyrsböckerna Riddarna på Sunnanå och Riddarna på Sunnanå möts igen. De sista handlar om fyra barn som leker riddare och går in i en egen fantasivärld. Hemligheten på Ekenäs är tänkt för åldern 9-12 liksom Bersbogruvans hemlighet. I juni 2012 kom en ungdomsdeckare, Mord Ellinor! 2015 kom den spännande boken Kaspars skatt. Fyra ungdomar löser gåtan Kaspar Hauser.

Ann-Maris arbete inom vuxenutbildningen har gjort att hon sett behovet av lättläst för vuxna och ungdomar, en genre hon gärna vill arbeta mer med. Till ett läromedel för gymnasiet, Tackla (NoK) har hon skrivit fjorton noveller med läsförståelseövningar. Kortromanen Cykelkärlek, också lättläst för vuxna, kom ut våren 2014 och novellsamlingen Mellan mörker och ljus från provinsens horisont kom 2015. Numera skriver Ann-Mari för förlaget K&R, Bollnäs. I oktober 2018 kom en deckare, ”Bruten åra”.

Hemsida

11.  Eva Jansson (f. 1973) bor i Tullinge söder om Stockholm med sina tre barn. Redovisningsekonom som bytt ut siffror mot bokstäver. Att skriva är det bästa hon vet. Dels för egen del och för att underhålla andra.

Eva debuterade 2014 med novellen ”Jag vill gärna se dig igen” i Novellantologin #Älskanoveller – 30 nyanser av kärlek. Efter det har hon blivit publicerad i ytterligare två novellantologier samt i en diktsamling. Eva har planer på ett större bokprojekt. Naturen och yoga är viktiga element i hennes liv.

Eva på Instagram

12.  Josephine Almanakis Sirander (f. 1977) Stockholm.

Det man inte vet har man ingen aning om, 2017
Tåget har gått, 2016
Han svarar alltid med hallå, 2015

13.   Jenny Jacobsson från Haninge. Administrativ assistent och rekryteringssamordnare som skriver för glatta livet så fort tillfälle ges. Sedan 2014 medverkar hon i 16 novellsamlingar och skriver romanmanus på löpande band. Nu skriver hon på sitt nionde manus Till evigheten. Jenny debuterade med romanen I ditt kvarter 2014 och Närmare än du tror kom ut 2018. Hon är även grundare till #Älskanovellerprojektet.

Nu är hon aktuell med tredje romanen Väninna sökes som släpps i december 2019. En varm roman om döden, vänskapen och viljan till förändring.
Hon är också aktuell i bok-och youtubepodden Vad vi pratar om när vi pratar om böcker.

Ett manus ligger på förlag i väntan på svar medan de andra ligger i redigeringskö. Den aldrig sinande.
”Om jag kunde skriva på heltid skulle jag göra det”, säger Jenny med ett leende. ”Och om någon vet en kurs i poesi får ni gärna kontakta mig."

Instagram
Vad vi pratar om
Facebook
14.  Ylva Lee Lindell är född och uppväxt i Astrid Lindgrens Vimmerby där hon för närvarande bosatt sig i ett hus i ständig behov av kärlek med sina två barn och tre katter.

2013 debuterade hon med sin första Paranormale romance ”Eldbunden” och hon har totalt skrivit tre böcker i den serien. Hon är dock inte fastnaglad i fantasygenren helt utan provar gärna nya vägar i skrivandet, något hon kom fram till förra hösten då en idé till ett spänningsmanus föddes. Detta manus födde i ett senare skede också en bok som hon just nu håller på att redigera.

Författarsida på Facebook
www.instagram.com/ylvaleelindell/

15.  Anna Keiler (f 1971) bor på Ingarö utanför Stockholm med make, två söner och tre katter. Till vardags jobbar Anna med pensioner, och att skriva är än så länge bara ett fritidsintresse, men hon har siktet inställt på att kunna leva på sitt skrivande i framtiden.

Diverse skrivarkurser mynnade 2013 ut i debutromanen Nyckeln till det förflutna, som är en romantisk spänningsroman som utspelar sig i Dalarna. Den kom som ljudbok 2018.

Annas andra bok Flickvänskontraktet släpps i augusti 2019. Det är en feelgood/romantisk komedi om att få, och våga ta, nya chanser.
Anna skriver nu på en fortsättning till Flickvänskontraktet.

Hemsida
Facebook
Instagram
Anna K
16.   Cecilia Hedberg är bördig från natursköna Broddetorp vid Hornborgasjön utanför Falköping. Efter äventyr i Paris där franskan finslipades bor hon numera i Falköping med sina två söner och två heliga birmor. Cecilia är utbildad resesäljare samt legitimerad sjuksköterska och barnmorska. Hon arbetar idag på en barnmorskemottagning men har även jobbat på en förlossningsavdelning.

Cecilia har alltid skrivit men det har länge suttit en liten djävul på axeln och sagt att det inte duger. När hon till slut artigt bad honom fara och flyga öppnade sig en helt ny värld – den att skriva för andra forum än byrålådan. På fritiden är Cecilia fullt upptagen med att skriva på sin första spänningsroman som utspelar sig i den västgötska hembygden. Barnmorskan Klara är karaktären som hon lovar snart kommer låta höra talas om sig. Cecilia debuterade som författare i Älskanoveller – 30 nyanser av Saknad (Ordberoende Förlag) med novellen Moffas egen tös. Hon har även medverkat med en novell i Älskanoveller – 30 nyanser av Frihet (Ordberoende Förlag).

17.   Vanessa Leontina Allerth (f. 1980) är född och uppvuxen i Örebro. Utbildade sig tidigt inom industri, trädgård, maskinteknik, markanläggning och växthusodling, och har haft det senare som sitt huvudsakliga arbete sedan mitten av nittiotalet.

Vanessa har tidigare studerat vid Jakobsbergs Folkhögskola där hon under ett år fördjupade sig i kreativt skrivande – skönlitteratur, poesi och dramatik. Samt ytterligare ett år på Jakobsbergs manus/projektutbildning med poeten Pär Hansson som kursledare och mentor.
Vanessa Leontina har sedan 2007 medverkat i ett flertal antologier och tidskrifter. 2010 tog hon examen från Nordens författarutbildning Biskops Arnö, samt debuterade i Voltaire med novellerna Mot insidan av ljuset och Återspeglingen.

Vanessa Leontina finns med i Älska noveller 30 nyanser av saknad från 2016 och 30 nyanser av frihet 2017 liksom flertalet andra från Fåröakademien.

18.  Hafida El-Abed
19.  Susanna Ekström (f. 1955) är född i Kalmar och har förblivit Småland trogen i hela sitt liv förutom ett par år i exil i Skåne när hon läste till barnmorska. Hon har fyra barn och sju barnbarn och en liten svart tysk mellanspets, lystrande till namnet Lordi, som förgyller vardagen.
Som livsglad, halvdöv och samhällsengagerad barnmorska fascineras hon av möten med människor i allmänhet och kvinnor i synnerhet och det är också om relationer och kommunikation hennes skrivande handlar om.

Just nu slutredigerar hon manuset till sin roman som handlar om en kvinnas sökande efter identitet och sina rötter bland anmödrar bakåt i tiden. Under resans gång konfronteras hon med relationers mörka och maktutövande delar och historien är stundom dramatisk. Susanna har förhoppningar om att hitta förlag under nästa år och under tiden skriver hon också noveller och krönikor om ämnen som ligger henne varmt om hjärtat.

För ett år sedan öppnade hon privat barnmorskemottagning i sitt hem och när hon inte träffar patienter där gillar hon att jobba i trädgården, läsa och gå långa promenader. Hon har förutom sjuksköterske- och barnmorskeexamen även en fil. kand i Litteraturvetenskap, Nordisk språkhistoria och pedagogik.

Susannas blogg
Hemsida
Företagssida på Facebook

Susanna Ekström

Susanna Ekström

20.   Anna Tägtström
21.   Lotta Leufstedt Oom

22.   R.W. Dalén

23.   Jessica Andersson är född en månad och tjugo dagar innan Bruce Springsteens album Born to Run släpptes. Hon är uppväxt och bor i Västerås – staden du passerar när du åker bil på E18 mellan Stockholm och Örebro. Jessica är inte skönlitterärt publicerad en enda jävla gång. Däremot finns hennes namn under ungefär sjuttielvatusen artiklar i lokaltidningar i södra, norra och mellersta Västmanland.

Jessica har stora förhoppningar om att hennes pågående skönlitterära skrivklåda, med arbetsnamnet Humlan, ska bli klar. Hon har även vissa förhoppningar om att den ska bli antagen av ett förlag. Humlan är inte en utan många historier – alla med utgångspunkt i en människa som inte tror att hon är flygkunnig men som svävar runt mellan blommorna ändå.

24.  Barbara Kjellström (f. 1965) författare och samtalscoach som debuterade 2013 med boken När det inte blev som du tänkt dig. Boken fick stor uppmärksamhet i media för sitt ämne om förlorad graviditet och sorgbearbetning och tilldelades Kulturrådets litteraturstöd för facklitteratur.

Barbara driver Effektum förlag med författaren och musikern Harald Kjellström. Tillsammans skriver de barn- och ungdomsböcker och under 2016 gav de ut böckerna om Frasse som vänder sig tillbarn i förskoleåldern. 2017 släpptes den första delen i ungdomsserien om tonåringarna Cosmo & Evil. Sedan dess har det kommit ytterligare tre böcker i serien, som har fått fina recensioner av ungdomar, BTJ och Kulturrådet. 2017 debuterade Barbara som illustratör då hon skrev barnboken Linnea & Lukas – Lönnfacket.
Barbara är medlem i Sveriges författarförbund.

www.barbarakjellstrom.se
www.effektum.se
Författarsida på Facebook
Författarsida på Instagram

Barbara Kjellström

Barbara Kjellström

25.   Anne Liljeroth är född i Skara men bor sedan länge i Stockholm. Anne debuterade 2013 med romanen ”Bara människor” som utspelar sig i barndomsstaden och som fått många läsare. Uppföljaren kom 2014, med titeln ”Vanliga människor glömmer och går vidare”. 2016 utkom feelgoodromanen ”På andra sidan gatan”. I januari 2019 släpptes "Jag kan inte sluta gråta" – en roman som berör temat utmattning och dess konsekvenser och under hösten 2019 släpps romanen "Hennes gröna ögon".

www.anneliljeroth.se
Författarsida på Facebook
instagram.com/anneliljeroth

Anne Liljeroth

Anne Liljeroth

26.  Anders Blomström är utflyttad göteborgare. Bor på Södermalm i Stockholm med sin dotter, sin hund och två katter. F.d. lärare, numera författare på heltid. Skriver romaner och deckare från 1300-talet.

Anders debuterade med ”Rovriddarnas tid” 2010. En berättelse om en dansk frihetskämpe. ”Eldskytten” som kom 2016 är första delen i en deckarserie. Boken blev utsedd till ”Årets bästa deckardebut 2016.” Finns även som ljudbok. Kärleksromanen ”Ge mig fri” kom 2018. ”Smutsiga hjärtan”, nästa del i deckarserien, planeras utkomma i augusti 2020.

Boksida: Eldskytten.se
Facebook: Eldskytten
27.  Agneta Arnesson Westerdahl (f. 1955) bor på Fårö sedan 1974, och i Mora sedan 1993. Agneta är utbildad arkeolog, osteolog och geovetare, har gått på Göteborgs konstskola, arbetat med utställningsdesign, skulptur för offentliga miljöer och konsthantverk. 1974 – 1975 arbetade Agneta som Sveriges första kvinnliga scenarbetare på Göteborgs Stadsteater.

Agneta var medförfattare och illustratör i Svenska Naturskyddsföreningens årsböcker ”Myller” 1986 och ”Genvägar” 1992. 1994 - 2016 arbetade hon som utredare och projektledare åt statliga myndigheter och med naturumverksamhet. 2012 romandebuterade Agneta med vikingaromanen ”Sagas krönika” på Krilon förlag.

Under hösten 2017 utkom hon med medeltidsromanen ”Skuggornas tid”, del 9 i serien Släkten, på förlaget Historiska Media. Romanen, som utspelar sig 1350-1361, börjar med Digerdöden och slutar med slaget utanför Visby ringmur.

I augusti 2019 utkommer Agneta med ”Havets hundar”, första delen i Vikingaserien, en serie som hon skriver för Historiska Media. Serien kommer att ha 3-5 delar. Del 2 utkommer under våren 2020 och del 3 under hösten 2020.

2018 tilldelades Agneta Sveriges Författarförbunds Internationella råds och Skönlitterära sektionens vistelsestipendium i Istanbul för 2019.
Författare på heltid sedan 2016.
Medlem i Sveriges Författarförbund.

Agneta Arnesson Westerdahl, Historiska media
Släkten
Havets hundar
Skuggornas tid
Författarsida
Saga The Viking
28.   Sylvia Lidén Nordlund (f. 1957) bor i centrala Göteborg, med utsikt över Svenska Mässan och Liseberg. Hon debuterade 2016 med novellen ”Aldrig mer” i Ordberoende förlags ”Älskanoveller – 30 nyanser av saknad”. Samma år medverkade hon i Aritons ”Över en vinterfika”. Under 2017 fanns hon representerad i ”Över en vårfika”, "Över en sommarfika" samt i "Älskanoveller– 30 nyanser av frihet.

Sylvia driver Amadora Books & Consulting AB, med bokförsäljning, föreläsningar, grupphandledning, parrådgivning och utvecklande samtal med mera. Hon är diplomerad samtalspedagog, sexolog och har en fil kand i konflikthantering och utbildning i KBT.

Sylvia skriver förutom noveller på en trilogi om en fyrtioårig förskollärares livsutmaningar och personliga växande. Del ett "Allt det du måste" släpptes den 19 juni 2017 på Förlagshuset Siljans Måsar och avtal om ljudbok är tecknat med Word Audio. Del två ”Om du bara vågar” kom ut i september 2018 och del tre släpps i november 2019. Del ett och två finns som e-bok och ljudbok hos Storytel m fl.

På hösten 2018 utgavs antologin ”Mer än bara ord: på tal om framgångsrik kommunikation” där Sylvia medverkar med ett kapitel om Nonviolent Communication. Antologin är nominerad till Årets ledarskapsbok 2019.

www.sylvialidennordlund.se
Författarsida på Facebook
Instagram
LinkedIn

Sylvia Lidén Nordlund

29.   Cornelia Södergren
30.  Britta Sjöström (f. 1956) är journalist, författare, föreläsare och entreprenör.
Yrkeskarriären har innehållit alltifrån egna produktioner för Radioteatern P1 och frilansande uppdrag för Sveriges främsta ekonomitidningar, till att bygga upp flera företag inom media och ha en internationell karriär inom pr och kommunikation.

2013 sålde hon sitt senaste företag, PR-byrån Long Tall Sally AB, och har sedan dess ägnat sig åt författarskap och föreläsningar. Britta har hittills givit ut två böcker: Hjärnan bakom allt, på Ordberoende förlag (2016) och Våga Misslyckas (2012) på Bokförlaget Redaktionen. Under 2018 utkommer hennes nästa bok, den första som är helt skönlitterär.
Britta delar sin tid mellan Göteborg, Stockholm och det älskade huset i Bohuslän – och däremellan är det resor världen över som gäller.

Hemsida
Brittas Brainbusiness på Facebook

31.   Micael Lindberg (f. 1962) Sveg Härjedalen. 2014 släppte han "En annan verklighet", en verklighetsbaserad roman (Jengel förlag).

År 2015 släpptes "Jasna", en spänningsroman/deckare (Visto förlag).

Fristående uppföljare till deckarsviten är på gång.

Författarsida på facebook

32.  Annika Dahlbom (f. 1959) bor i Stora Mellby och arbetar som lärare.

33.   Rose Tillberg Mattson är född och uppväxt i Hallstavik, ett pappersbrukssamhälle vid upplandskusten. Debuterade 2014 i "Älskanoveller - 26 nyanser av Sverige" och har sammanlagt kommit ut med elva noveller på olika förlag. Hon skriver i olika genrer, såsom skräck, steampunk, drama, spänning och feelgood.

Rose släpper sin första roman, "Hotelldirektören", under 2017. Det blir den första i en trilogi. Hennes noveller har alla ett papperbrukssamhälle som bakgrundsmiljö, så även den planerade trilogin. Hon skriver om märkliga män, starka kvinnor, utsatta flickor, hämnd, avundsjuka, bruksmentalitet, härskartekniker, skvaller kryddat med humor och värme. Under ytan i ett brukssamhälle är det kvinnorna som styr.

rosetillbergmattsson.wordpress.com
Författarsida på Facebook

Rose Tillberg Mattsson
34.   Erica Norman (f. 1961) Stockholm, litteraturvetare vid Uppsala universitet.