Här hittar du Fåröakademiens ledamöter utifrån stolsnummer:

1.  Camilla Davidsson (f. 1969) bor sedan fem år tillbaka i skidorten Åre i Jämtland, efter att tillbringat större delen av sitt vuxna liv i Stockholm. Hon romandebuterade år 2014 med ”Under Vintergatans alla stjärnor” på Bladh by Bladh förlag. Det blev startskottet på den läsarrosade serien om unga karriärkvinnan Emma och hennes sökande efter kärlek, lycka och meningen med livet som sålts i 100 000 ex i Sverige.

I augusti 2015 utkom uppföljaren ”Pensionatet vid världens ände”, i augusti 2016 ”Änglarna dansar i gryningen och i oktober 2017 utkom ”Sånger i skymningen”, den sista delen i serien.

I maj 2018 utkom Camilla med ”Liten tvåa med potential” på förlaget Printz Publishing. Det är en varm kärlekshistoria om prestationer och krav, blomstrande förälskelse och att hitta hem – på många olika sätt. I fikonträdet skugga utgavs 2019 och Under samma himmel 2020.

Hemsida
Författarsida på Facebook
Instagram

Camilla Davidsson

2.  Malin Lundskog (f. 1969) är hälsokreatören som skriver, springer och pratar med en passion för att kvinnor ska hitta sitt sätt att leva hälsosamt, utan press och prestation.

Hennes texter får liv på ön Källö-Knippla, i södra Bohuslän.

2021 debuterade Malin som romanförfattare med Mariannes mirakel. Berättelsen utspelar sig i det välbärgade sydvästra Göteborg där problem som inkontinens och otrohet sopas under mattan. Vi får följa två vuxna döttrar och deras mamma som krånglar till sin relation (i onödan?) där den ena tror sig veta vad den andra tänker och den andra vet precis hur hon ska lösa allt för alla. Malin har använt både sin tuffa pt- och sin sköra utmattningspersonlighet i berättelsen.

Tidigare har Malin skrivit GLAD FRi STARK - en bok om hälsa för kvinnor som är nyfikna på livet. Malin är också medförfattare till boken Hälsan i fokus – för framgångsrika ledare och utgiven i tio novellantologier. Dessutom finns hon med SYND - de sju dödssynderna tolkade av Malin Lundskog som ljudbok.

Malin driver sitt hälsoföretag, sin nyöppnade restaurang på Knippla och sitt författarskap med samma övertygelse: de små dagliga stegen skapar ett stort liv. Utöver föreläsningar, blogg, krögarliv, skönlitterärt skrivande, fysisk och mental träning tar Malin uppdrag som skribent och dessutom driver hon två poddar: Skriverier med Malin och Cilla och Min perfekta kropp.

Malin Lundskog på Instagram
Hemsida/blogg
Sida på Facebook
Podden Min perfekta kropp
Skriverier med Malin och Cilla

Malin Lundskog
Foto: Viktoria Davidsson

3.  Ronnie G Lundin (f. 1956) bor sedan 2016 på hemön Fårö efter 20 år på Gotland. Efter nästan 30 år som brevbärare skolade Ronnie om sig till historiker och samhällsvetare. Det ledde indirekt till författandet via jobbet som frilansskribent på Gotlands Tidningar. Han debuterade 2010 med historiska romanen "Ivar Hamarsman" som har följts av ytterligare tre böcker i serien, till viss del beroende på önskemål från läsarna, plus två andra romaner. Samtidigt medverkade han i tre av novellantologierna i Vildsintserien.

Hamarsmansböckerna, har fått stor uppmärksamhet, av naturliga skäl, främst på Gotland och fler böcker i serien är planerade.
Ivar Hamarsman (2010)
Och Fårös jord blev till sten (2011)
Hamarsmans dotter (2014)
Blinka lilla stjärna (2014)
Hamarsmans ättlingar (2015)
Hamarsmans skatt (2016)
Gården vid Fårö strand (2018)
Under Fårös himmel (2018)
Den himmelske Fåröherden (2019)
Den siste Hamarsman (2021) När Döden kom till Fårö (2023).

Författarsida på Facebook

Ronnie G Lundin

4.  Magnus Larsson är en medelålders man som är på väg att bli författare. Han har skrivit en handfull romaner av vilka ingen ännu har publicerats. En av dem är en berättelse av typen fransk kriminalroman, det vill säga ett verk som inte bara ägnar sig åt ett kriminalfall utan har en djup personteckning och småpratar om en filosofisk fråga samtidigt som den är fylld av humor.

Magnus har genomfört flera kurser i kreativt skrivande på olika universitet och är kunnig i en mångfald språk. Han är också legitimerad farmaceut vilket är en tillgång vid författandet av deckare. Hans arbeten växlar mellan lärare och ekonom.

I en röd villa nära Värnamo i Småland bor han med sin hustru. Just nu saknas både katt och hund. Ett stort intresse utöver skrivandet är språk vilket framgår av länderna och orterna i romanerna.

Magnus Larsson

5.  Örebrobaserade författaren Petra Sandberg Holstensson (f 1976) arbetar till vardags som kock, men kärleken till ord och behovet av att läsa och skriva har funnits med sedan tidig ålder. Sedan 2014 har hon medverkat i flertalet antologier och 2016 kom hennes debutroman På andra sidan växer gräset (Calidris förlag). En stark debut om att komma ut som lesbisk senare i livet. Trots att den gavs ut via ett hybridförlag utan någon direkt marknadsföring så sålde första upplagan snabbt slut och det trycktes nya. Boken blev nominerad i kategorin ”Årets bok” på QX-galan 2017.

2016 kom även barnboken Vildas vilda ben (Idus Förlag), som handlar om Vilda som börjar i skolan och har svårt att sitta still.

Januari 2021 släpptes ungdomsromanen När droppar faller, en queer-romance för unga vuxna i nutidsmiljö, med fokus på vänskap, utanförskap, sökande, kärlek och normer, eller snarare om att bryta dem. Romanens budskap är acceptans: att alla har rätt att vara precis som de är och vill vara och att ingen annan har rätt att definiera en.

”Mina berättelser har fokus på starka kvinnokaraktärer, identitet och HBTQ. För mig är det viktigt med representation, inkludering och synlighet vilket jag hoppas märks i mina texter.”

Författarsida på Facebook
Instagram

Petra Sandberg Holstensson

6.  Annie Magnusson

Annie Magnusson (f. 1963) har återvänt till sina rötter i Sörmland där hon är uppvuxen, efter att ha bott 30 år i Stockholm. Bor med make, hundar och höns i Tystberga. Hon arbetar som kommunikatör, diplomerad lektör och författarcoach. Debuterade 2003 på BonnierCarlsen med ”Stockholmsguide för barnfamiljen” som gavs ut reviderad 2007 på samma förlag. En av hennes noveller har publicerats i Dast Magazine. En fil.kand. i Medie- och kommunikationsvetenskap finns med i bagaget och hon har gått olika skrivarkurser genom åren.

Annie har de senaste åren coachat och lektörsläst manus åt ett flertal etablerade författare och ligger i redigeringsfasen på en biografi om en pappa och hans autistiska son som Annie och pappan skriver tillsammans. Läser helst deckare och slår alltid vad med sig själv om hon kan lista ut ”vem som har gjort det”. När hon inte jobbar, skriver eller läser – har hon gärna händerna i någon blomkruka eller odlingslåda.

Hemsida
Facebook
Instagram

Annie Magnusson

7.  Annika Wohlström (f 1968) började skriva skönlitterärt strax före femtio års ålder som en utmaning till sig själv: Vad vill du göra mer i livet? Vad ville du när du var tjugofem och som inte blev gjort då? Vad vill du nu? Annika debuterar som romanförfattare med Hon har råd med en kortare man (Ekström & Garay, 2021) som är en bok om vänskap och hur man blir till, i relation till sina väninnor. Med en lågmäld humor och absurditet mellan raderna skildrar Annika Wohlström vänskap och livets formande stunder.

Romanen är ett av hennes egna svar på den fråga som huvudpersonen ställer sig: Vilket ansvar har man för att föra livet vidare, och låta det rymma än mer?

Till vardags är Annika leg psykolog och arbetar med ledarskap och
förändringsprocesser i organisationer. Det personliga förändringsarbetet inspirerades av yrkespraktiken. Idag är hon därför en bättre samtalspartner och mer erfaren ledare.

Skrivandet har blivit en vardagsaktivitet som skänker flykt och fantasi, och just nu skriver hon på en skröna, en helt annan typ av berättelse.

Genom yrkeslivet har Annika även skrivit många pedagogiska texter som presenterar psykologin i arbetsrelationer och hur man når resultat i de förändringsprocesser man vill ha.

De senaste fem åren har Annika även skrivit klimatpsykologiska fack-texter. Hon är senast publicerad som en av tre huvudförfattare till en specialrapport ifrån Klimatriksdagen, Människan i klimatkrisens tid – Hälsorisker, psykologiska hinder och motståndskraft (2021).

Annika Wohlström

8.  Catrin Tollström (f. 1968) är författare, författarcoach och diplomerad lektör. Hon är utgiven av HarperCollins Nordic i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Den senaste thrillern ”Loppet” utspelas med Vasaloppet som kuliss. Hennes skrivhandböcker ”Fängsla dina läsare, väck spänning och berör på djupet” och ”Överraska dina läsare, en idébank för oväntade vändningar” hyllas av författare på alla nivåer. ”Fängsla” används på skrivarkurser, upp till universitetsnivå. Läs ett smakprov och kika på innehållsförteckningen här. Catrines femte bok är utgiven under pseudonym hos Bonnier Bookery.

Catrine har lång högskoleutbildning inom kultur- och beteendevetenskap mm och har tidigare arbetat som kurator. Hon blev 2014 års Bokens Dag stipendiat i Västmanland och gick till final om Selmapriset 2015.

Som lektör är hon noggrann och ger konkreta tips för att utveckla skönlitterära manus till max. Här kan du läsa om Catrine som lektör

Författarsida på Facebook
Catrine på Instagram
Webbsida med skrivtips
Lektörssida med skrivtips

Catrine Tollström

9. Anni Svensson (f. 1969) har varit informationschef i världens största säkerhetsföretag. Nu arbetar hon som kommunikatör inom digitala medier och är skribent, författare och krönikör. Annis stora passion i livet är skrivande. Vid sidan om sitt arbete läser hon kursen Kreativt skrivande, fjärde året på Linnéuniversitetet i Växjö.

Anni har skrivit gästkrönikor bland annat för tidningen Allas och Länstidningen i Södertälje. Hon skriver både noveller och längre berättelser och är publicerad i böcker om hälsa, i tre novellantologier och i några andra litterära verk. Se litteraturlista.

Våren 2017 publicerades Annis första egna e-novell, ”En berättelse från ovan”. Det är ytterligare ett steg mot hennes drömmars mål som handlar om att få fler berättelser utgivna och att kunna ägna mer tid åt författarskapet.

Anni har även en blogg som handlar om skrivande och drömmar. Om att älska det man gör och göra det man älskar. Om viljan att förbättra världen eller i alla fall göra något i världen lite bättre.

Annis blogg

Anni Svensson

10.  Ann-Mari Tormalm (f. 1939) När Ami pensionerades 2003 började hon skriva böcker. Det blev tjugo stycken barn- och ungdomsböcker, deckare, en novellsamling samt ett läromedel för gymnasiet, Tackla.

I trettio år bodde Ami i Björsäter, en liten by mellan Åtvidaberg och Linköping. Där har hennes fem döttrar växt upp och därifrån har hon också hämtat många av miljöerna till böckerna. Nu har hon elva barnbarn.

Ami har dubbla lärarutbildningar och har jobbat på alla nivåer i svensk skola. Vuxenutbildningen har hennes hjärta. Hon är litteraturvetare och hennes uppsatser har haft anknytning till Kerstin Ekman.

Hon finns med i styrelsen för Ellen Key-sällskapet och i lokalavdelningen av SCIRA (Swedish Council of International Reading Association). Dessutom är hon med i Ordbrukarna, ”ett löst sammansatt sällskap av skrivsugna som träffas en gång i månaden för att utbyta tankar och skrivna ord”.
Ja, att skriva är det roligaste Ami vet!


Hemsida

Ann-Marie Tormalm

11.  Eva Jansson (f. 1973) bor i Tullinge söder om Stockholm med sina tre barn. Redovisningsekonom som bytt ut siffror mot bokstäver. Att skriva är det bästa hon vet. Dels för egen del och för att underhålla andra.

Eva debuterade 2014 med novellen ”Jag vill gärna se dig igen” i Novellantologin #Älskanoveller – 30 nyanser av kärlek. Efter det har hon blivit publicerad i ytterligare två novellantologier samt i en diktsamling. Eva har planer på ett större bokprojekt. Naturen och yoga är viktiga element i hennes liv.

Eva på Instagram

12.  Camilla Danilda (f. 1969) är kock, författare och driver ett företag som förutom skrivandet är inriktat på friskvård. I närheten till naturen och hästar trivs hon bäst på landet och är sedan många år bosatt i Sörmland.

Camilla debuterade 2008 med, Att leva med sanningen, en självbiografi som väckte mycket uppmärksamhet i media. Under åren som gått har hon utforskat sitt skrivande i olika genrer. Förutom kokböcker i serien Magic Vegan, lockar skönlitteraturen och den kreativa processen som romanskriveriet är.

Att skriva om möten människor emellan inspirerar. Människor bakom titlar och görande. Hon tycker om böcker med djup som tar människans tolkning av världen in på nya tankebanor. Hon älskar att hitta nya psykologiska vinklingar och att fördjupa sig i den inre värld som är unik för varje människa.

www.camilladanilda.se
Facebook
Instagram

Camilla Danilda

13.   Jenny Jacobsson från Haninge. Administrativ assistent och rekryteringssamordnare som skriver för glatta livet så fort tillfälle ges. Sedan 2014 medverkar hon i 16 novellsamlingar och skriver romanmanus på löpande band. Nu skriver hon på sitt tionde manus Som man bäddar, en uppföljare till Väninna sökes (2020). Jenny debuterade med romanen I ditt kvarter (2014) och kom ut med Närmare än du tror 2018. Hon är även grundare till #Älskanovellerprojektet.

Aktuellt just
Romanen Väninna sökes släpps som pocket hösten 2021. En varm roman om döden, vänskapen och viljan till förändring. Ett annat manus är nyligen antaget av Lind & Co med titeln: En brud för dagen, boken släpps våren 2022. Enligt lektören är berättelsen om Ofelia och Hans ”brutalhumoristisk."

Hon är också aktuell i bok- och Youtube-podden Vad vi pratar om när vi pratar om böcker.
”Om jag kunde skriva på heltid skulle jag göra det”, säger Jenny med ett leende.

Instagram
Vad vi pratar om
Facebook

Jenny Jacobsson

14.  Cornelia Södergren är författare, föreläsare, relationsterapeut och håller även kurser i kreativt skrivande. Hon har haft eget företag sedan 19 års ålder, då hon startade butik samt skrev ”Fotomodellskolan”, som såldes i hela Norden.

2004 kom boken ”Låt kärleken välja – vägen till sanna relationer”. Den följdes av ”Mannen som kunde tala med kvinnor” (2005). 2014 kom ”Realistiska relationer”. 2017 romanen ”Magdala”, diktsamlingen ”Vildkvinnan” (2018), faktaboken ”Borreliafenomenet – den dolda epidemin” (2018) och romanen ”Med fickorna fulla av stenar” (2019).
Cornelia kombinerar det skrivna ordet med innehåll som ger läsaren insikter.

Hon är aktuell med barnboken ”Änglarna bor bland molnen” och novellsamlingen ”Även synderna små” och skriver nu på sin nästa roman. Åtta inspelade CD-skivor ska även släppas som ljudböcker. Hon har även medverkat i tolv antologier samt skrivit krönikor, artiklar och reportage i MåBra, PS, Leva, Bröllopsmagasinet, Wellnessguide, SvD, Expressen, Hälsa, Plaza, Lantliv, Kurera och Näringsmedicinsk tidskrift.

Cornelia Södergren

15.  Anna Keiler (f 1971) bor på Ingarö utanför Stockholm med make, två söner och två katter.

Anna skriver i feelgoodgenren och hennes nya bok, Tillbaka till Storforsen, är en roman om mörka hemligheter som krossar och splittrar en familj. Men också om att våga konfrontera sina rädslor, stå upp för sig själv – och släppa in kärleken igen.

Anna har gett ut följande romaner:
Nyckeln till det förflutna
(2013, Idus förlag)
Flickvänskontraktet
(2019, Lind & CO)
Bröllopsavtalet
(2020, Lind & CO)
Min bästa väns pojkvän
(2022, Lind & CO)
Tillbaka till Storforsen
(2023, Lind & CO)


Hemsida
Facebook
Instagram
Anna Keiler

Anna Keiler

16.   Cecilia Hedberg är bördig från natursköna Broddetorp vid Hornborgasjön utanför Falköping. Efter äventyr i Paris där franskan finslipades bor hon numera i Falköping med sina två söner och två heliga birmor. Cecilia är utbildad resesäljare samt legitimerad sjuksköterska och barnmorska. Hon arbetar idag på en barnmorskemottagning men har även jobbat på en förlossningsavdelning.

Cecilia har alltid skrivit men det har länge suttit en liten djävul på axeln och sagt att det inte duger. När hon till slut artigt bad honom fara och flyga öppnade sig en helt ny värld – den att skriva för andra forum än byrålådan. På fritiden är Cecilia fullt upptagen med att skriva på sin första spänningsroman som utspelar sig i den västgötska hembygden. Barnmorskan Klara är karaktären som hon lovar snart kommer låta höra talas om sig. Cecilia debuterade som författare i Älskanoveller – 30 nyanser av Saknad (Ordberoende Förlag) med novellen Moffas egen tös. Hon har även medverkat med en novell i Älskanoveller – 30 nyanser av Frihet (Ordberoende Förlag).

17.   Vanessa Leontina Allerth (f. 1980) är född och uppvuxen i Örebro. Utbildade sig tidigt inom industri, trädgård, maskinteknik, markanläggning och växthusodling, och har haft det senare som sitt huvudsakliga arbete sedan mitten av nittiotalet.

Vanessa har tidigare studerat vid Jakobsbergs Folkhögskola där hon under ett år fördjupade sig i kreativt skrivande – skönlitteratur, poesi och dramatik. Samt ytterligare ett år på Jakobsbergs manus/projektutbildning med poeten Pär Hansson som kursledare och mentor.
Vanessa Leontina har sedan 2007 medverkat i ett flertal antologier och tidskrifter. 2010 tog hon examen från Nordens författarutbildning Biskops Arnö, samt debuterade i Voltaire med novellerna Mot insidan av ljuset och Återspeglingen.

Vanessa Leontina finns med i Älska noveller 30 nyanser av saknad från 2016 och 30 nyanser av frihet 2017 liksom flertalet andra från Fåröakademien.

Vanessa Leontina Allerth

18.  Britta Ivarsson Possnert är dalkulla från Leksand, född och uppvuxen på Ivarsgården i en trygg, kristen miljö. Nyfikenheten och intresset för människors livsöden har hon fått genom sitt arbete som kbt-terapeut i psykiatrin under 40 år, men redan som 17-åring åkte hon ut i världen. Under sina resor bodde hon ett år i England, studerade psykiatri i Zurich i tre år och gjorde en långresa i Sydamerika under ett år. Där utspelas romanen hon håller på med just nu.

Skrivandet har varit en naturlig del i hennes liv sedan hon skrev julsagor som åttaåring. Det har blivit skrivarkurser, författarskola i Marstrand, shortstories varav en del publicerats.

Idag bor hon med sin man i Uppsala och har fyra vuxna söner och sex barnbarn. 2018 gick hon i pension och kallar sig nu ”passionär”. Hon vill ägna sig åt sin passion som är att skriva.

2018, kom hon ut med självbiografin: Under ”bara britta”. Sanning berättades som inte ens hennes barn visste om. Det var en nödvändig bok, händelser som måste berättas. 2019, gav hon ut en novellsamling: ”Novellfesten”. 13 noveller om livet som pågick på gott och på ont. I en tid då cancer dominerade i familjen. 2020, medverkar hon i antologin: ”Det var inte jag”, med novellen: ”Skuldsanering”. 2021, vann hon med en novell i antologin: Liv i Sverige. Novellen "Väntrum" handlar om att få cancerbesked och publiceras i mars 2022. Några noveller har hon vunnit med på internet och hos Sverigeförfattarna.

Redaktör i Bodabygden. Redigerar text och skriver artiklar.
Aktuellt: slutredigerar en roman: ”Bruten pakt.”

brittastankerum.home.blog
Medlem i Sverigeförfattarna

Britta Ivarsson Possnert

19.  Susanna Ekström (f. 1955) är född i Kalmar och har förblivit Småland trogen i hela sitt liv förutom ett par år i exil i Skåne när hon läste till barnmorska. Hon har fyra barn och sju barnbarn och en liten svart tysk mellanspets, lystrande till namnet Lordi, som förgyller vardagen.
Som livsglad, halvdöv och samhällsengagerad barnmorska fascineras hon av möten med människor i allmänhet och kvinnor i synnerhet och det är också om relationer och kommunikation hennes skrivande handlar om.

Just nu slutredigerar hon manuset till sin roman som handlar om en kvinnas sökande efter identitet och sina rötter bland anmödrar bakåt i tiden. Under resans gång konfronteras hon med relationers mörka och maktutövande delar och historien är stundom dramatisk. Susanna har förhoppningar om att hitta förlag under nästa år och under tiden skriver hon också noveller och krönikor om ämnen som ligger henne varmt om hjärtat.

För ett år sedan öppnade hon privat barnmorskemottagning i sitt hem och när hon inte träffar patienter där gillar hon att jobba i trädgården, läsa och gå långa promenader. Hon har förutom sjuksköterske- och barnmorskeexamen även en fil. kand i Litteraturvetenskap, Nordisk språkhistoria och pedagogik.

Susannas blogg
Hemsida
Företagssida på Facebook

Susanna Ekström

Susanna Ekström

20.   Anna Tägtström skriver lättsmälta romaner med livsglädje men också med ett djup. Ambitionen är att underhålla och samtidigt bjuda in till eftertanke och reflektion. Inspirationen hämtar hon från vardagen och hon tycker om hur karaktärerna letar sig fram till henne och hur de tillsammans skapar berättelsen.

Hennes debutroman Framtidskontraktet handlar om frihet och vikten av att öppna sina sinnen och ta tag i sina drömmar. Den innehåller uppbrottet från en våldsam relation och resan från att bara överleva till att leva fullt ut igen.

Facebook
Hemsida

Anna Tägtström Visconti

21.   Lotta Leufstedt Oom

Lotta Leufstedt Oom

22.   R.W. Dalén

23.   Jessica Andersson Lübcke är född en månad och tjugo dagar innan Bruce Springsteens album Born to Run släpptes. Hon är uppväxt i Västerås – staden du passerar när du åker bil på E18 mellan Stockholm och Örebro. Numer bor och känner hon lite lite korkad i Sveriges akademiska finrum - Uppsala. Jessica är inte skönlitterärt publicerad en enda jävla gång. Däremot finns hennes namn under ungefär sjuttielvatusen artiklar i lokaltidningar i södra, norra och mellersta Västmanland.

Jessica har stora förhoppningar om att hennes pågående skönlitterära skrivklåda, med arbetsnamnet Humlan, ska bli klar. Hon har även vissa förhoppningar om att den ska bli antagen av ett förlag. Humlan är inte en utan många historier – alla med utgångspunkt i en människa som inte tror att hon är flygkunnig men som svävar runt mellan blommorna ändå.

Jessica Andersson Lübcke

24.  Öyvind Vågen (f 1976) född och uppvuxen i Stockholm, alternerar numera mellan Stockholm och Berlin. Sambo med författarinnan Sara Shamloo Ekblad. Blandat norskt-judiskt-österrikiskt-svenskt ursprung. Studerat litterär översättning av engelskspråkig litteratur vid Valand/Göteborgs universitet.

Sedan 2007 är Öyvind verksam på heltid som frilansande översättare från engelska, norska, danska och tyska till svenska och i viss mån engelska. Han har översatt drygt 60 skön- och facklitterära böcker (senast Thomas Pikettys "Kapitalet och Ideologin") och ungefär lika många läromedelstitlar för stora förlag samt ett otal tidnings- och tidskriftsartiklar.

Öyvind är Styrelseledamot sedan 2017 i Översättarsektionen av Sveriges författarförbund samt sedan 2019 i Översättarcentrum. För närvarande arbetar han med en bok om tjänstehundar i allmänhet och ledarhundar i synnerhet med arbetstiteln "Ledar- och assistanshundsekipage i världen - från Sverige till Sydafrika. Nyligen har han slutfört en serie barnböcker som väntar på publicering.

Han har belönats med stipendier från bland annat Sveriges författarfond, Läromedelsförfattarna, Helge Ax:son Johnsons stiftelse, Svenska Tecknares fotokopieringsfond, Längmanska kulturfonden, Normans fond, Författarnas fotokopieringsfond samt Vera och Åke Holmgrens Stipendiefond.

Öyvind Vågen & Bris

25.   Barbara Kjellström (f. 1965) är författare och civilekonom. Hon driver ett produktionsbolag tillsammans med maken Harald Kjellström, som hon även skriver barn- och ungdomsböcker med. Hon debuterade 2013 med boken När det inte blev som du tänkt dig. Boken uppmärksammades i media för sitt ämne om förlorad graviditet och sorgbearbetning. Sedan debuten har Barbara släppt över tjugo titlar inom olika genrer.

Barbara är uppvuxen i Stockholm men valde 2018 att lämna storstan för att flytta med familjen till Stallarholmen. Under hennes hundpromenader fantiserade hon om människorna som bodde på orten och allt eftersom växte en humoristisk och kärleksfull berättelse fram. Sommaren 2021 släpptes feelgoodromanen: Inte vilken håla som helst – från Strandvägen till Stallarholmen. Hösten 2022 släpptes den andra delen Inte vilken julmarknad som helst – från brända mandlar till julefrid och sommaren 2023 kom den tredje: Inte vilken festival som helst - Från fiolgnissel till technodunk.

Barbara håller skrivarkurser, gör författarbesök och är medlem i Sveriges författarförbund.

www.barbarakjellstrom.se
www.effektum.se
Författarsida på Facebook
Författarsida på Instagram

Barbara Kjellström

26.  Anders H Blomström är utflyttad göteborgare. Bor på Södermalm i Stockholm med sin dotter, sin hund och två katter. F.d. lärare, numera författare på heltid. Skriver romaner och deckare från 1300-talet.

Anders debuterade med ”Rovriddarnas tid” 2010. En berättelse om en dansk frihetskämpe. ”Eldskytten” som kom 2016 är första delen i en deckarserie. Boken finns även som ljudbok. Kärleksromanen ”Ge mig fri” kom 2018. ”Smutsiga hjärtan”, nästa del i deckarserien kom i augusti 2020.

Boksida: Eldskytten.se
Facebook: Eldskytten

Anders H Blomström

27.  Agneta Arnesson Westerdahl (f. 1955) bor halvårsvis på Fårö och halvårsvis i Mora. Agneta är utbildad arkeolog, osteolog och geovetare, har gått på Göteborgs konstskola och arbetat med utställningsdesign, skulptur och konsthantverk. 1974–1975 var Agneta Sveriges första kvinnliga scenarbetare på Göteborgs Stadsteater.

Agneta var medförfattare och illustratör i Naturskyddsföreningens årsböcker ”Myller” 1986 och ”Genvägar” 1992, och redaktör för tidskriften Våra Rovdjur 1988–1993. 1994–2016 arbetade hon som redaktör, utredare och projektledare åt statliga myndigheter.

2012 debuterade Agneta med vikingaromanen ”Sagas krönika” på Krilon förlag, och 2017 utkom hon på Historiska Media förlag med medeltidsromanen ”Skuggornas tid”. Idag skriver Agneta den nya Vikingaserien som utges av Historiska Media. Del 1 Havets hundar (2019), del 2 Vinterkrigare (2020), del 3 Offergudar (2021) och del 4 Miklagård (2023). Minst 5 delar beräknas utkomma i serien.

2018 tilldelades Agneta Sveriges Författarförbunds Internationella Råds och Skönlitterära sektionens vistelsestipendium i Istanbul för 2019. 2020 och 2021 tilldelades Agneta Författarfondens ettåriga arbetsstipendium, och 2021 tilldelades Agneta Föreningen Istanbulinstitutets Vänners resestipendium till Istanbul.

Medlem i Sveriges Författarförbund.

Agneta Arnesson Westerdahl, Historiska media
Släkten
Författarsida

Agneta Arnesson Westerdahl

28.   Sylvia Lidén Nordlund (f. 1957) bor i centrala Göteborg, nära Svenska Mässan och Liseberg. Hon debuterade 2016 i Ordberoende förlags ”Älskanoveller – 30 nyanser av saknad”. Samma år medverkade hon i Aritons ”Över en vinterfika”. Under 2017 fanns hon representerad i ”Över en vårfika”, "Över en sommarfika" samt i "Älskanoveller– 30 nyanser av frihet. På hösten 2018 utgavs antologin ”Mer än bara ord: på tal om framgångsrik kommunikation” där Sylvia medverkar med ett kapitel om Nonviolent Communication. Antologin blev nominerad till Årets ledarskapsbok 2019. Samma år blev Sylvia antagen som medlem i Författarcentrum Väst.

Sylvia driver Amadora Books & Consulting AB, med bokförsäljning, föreläsningar, handledning, parrådgivning och utvecklande samtal med mera. Hon är diplomerad samtalspedagog, sexolog och har en fil kand i konflikthantering och utbildning i KBT. Dessutom är hon diplomerad mindfulness-instruktör sedan 2020.

Sylvia har förutom noveller skrivit en romantrilogi om förskolläraren Mias inre och yttre resa, kallad både feelreal och feelgood. Del ett "Allt det du måste" släpptes 2017. Del två ”Om du bara vågar” kom 2018 och del tre ”Det enda du behöver” gavs ut 2019. Alla tre böckerna är utgivna som ljudböcker och e-böcker. De går att låna på bibliotek, är till salu i nätbokhandeln och hos henne, samt finns på ljudbokstjänster som Storytel m fl.

I juni 2023 var det dags för feelgoodboken ”Sensommarserenader” – den första i Blomsterö-serien, med ljudbok i oktober 2023.


www.sylvialidennordlund.se
Författarsida på Facebook
Instagram
LinkedIn

Sylvia Lidén Nordlund

29.   Peter Bergström
30.  Britta Sjöström är journalist, författare, föreläsare och företagare.

Brittas första bok ”Våga Misslyckas” gavs ut 2012, och handlar om hur man lyckas med sitt företag. Själv började hon med ett skrivbord i hörnet av sovrummet och via en svindlande resa slutade det med att hon sålde ett mångmiljonföretag med internationell verksamhet.

Sedan dess har Britta ägnat sig åt föreläsningar med fokus på hjärnan och psykisk hälsa, och skrivit böcker om det. Intresset för hjärnan väcktes när hon som tonårsmamma insåg hur illa det var för dagens ungdomar och att kunskap om hjärnan kunde hjälpa dem att förstå sig själva och kunna se ljusare på livet. Ur det utvecklades företaget Brain Business, med flera års turnerande med föreläsning och två böcker om hjärnan. 2021 översattes dessutom en av böckerna till engelska och har släppts i Usa.

Hennes senaste bok är i slutfasen och den här gången blir det en roman. Britta berättar: "Det känns roligt att få vara kreativ på ett nytt sätt och berätta om Lilly som hatar yoga, och allt annat också, men som oväntat lyckas resa sig ur spillrorna av sitt kraschade liv.”

Hemsida
Brittas Brainbusiness på Facebook

Britta Sjöström

31.   Jenny Andersson delar sin tid mellan Stockholm och den lilla byn Nösslinge i Halland där hon växte upp. Naturen bor nära hjärtat, vilket bland annat har lett till en examen i miljövetenskap och arbete med miljöfrågor och digital kommunikation. Efter att ha bytt bana genom att plugga förlagskunskap och humaniora driver Jenny numera Leontine Manusbyrå och frilansar på heltid som förlagsredaktör, diplomerad lektör och författarcoach. Hennes styrka som redaktör är att se hur helheten och delarna hänger ihop, och att möta författaren där hen är i processen.

Fritiden spenderar Jenny gärna med att mocka skit i stallet eller gå länge på måfå i skogen eller vid havet. Hon är också en flitig konsument av film, tv-serier och allting som sänds på P1. Jenny har många ideella engagemang och sitter bland annat i styrelsen för föreningen Litterära konsulter.

Hemsida
Facebook
Instagram

Jenny Andersson

32.  Annika Brandt (f. 1959) sitter på stol 32 i Fåröakademien, är kassör och därmed styrelseledamot.

Annika debuterade med feelgoodromanen ”Den lilla lanthandeln i Vidsunda” 2022. Boken grundar sig på egna upplevelser då hon startade en lanthandel med restaurang och pub mitt ute i obygden. Del två, ”Moln över Vidsunda” publiceras under våren 2023.

Annika är legitimerad gymnasielärare i företagsekonomi. Hon har också läst ”Kreativt skrivande” vid Linnéuniversitetet. Från sitt hem i Vedum driver Annika Arrac Förlag, där hon ger ut andra författares manus.

Annika Brandt

33.   Rose Tillberg Mattson är född och uppväxt i Hallstavik, ett pappersbrukssamhälle vid upplandskusten. Debuterade 2014 i "Älskanoveller – 26 nyanser av Sverige" och har sammanlagt kommit ut med elva noveller på olika förlag. Hon skriver i olika genrer, såsom skräck, steampunk, drama, spänning och feelgood.

Rose släppte sin första roman, "Hotelldirektören", under 2017. Det blev den första i en trilogi om en märklig hotelldirektör i Häverödal utanför Hallstavik. ”Hotelldirektören är tillbaka” utkom 2019, och våren 2021 kommer ”Hotelldirektören utan minne”. Huvudkaraktären är inspirerad av Roses farmors livsresa, från barnhemsbarn från Stockholm till hotelldirektör i ett brukssamhälle på 60-talet. Rose träffade aldrig sin farmor, trots att de bodde nära varandra. Hennes noveller har alla ett papperbrukssamhälle som bakgrundsmiljö, så även den planerade trilogin. Hon skriver om märkliga män, starka kvinnor, utsatta flickor, hämnd, avundsjuka, bruksmentalitet, härskartekniker, skvaller kryddat med humor och värme. Under ytan i ett brukssamhälle är det kvinnorna som styr.

Rose är Leg. gymnasielärare i svenska/textil design, författare och krönikör.

rosetillbergmattsson.wordpress.com
Författarsida på Facebook

Rose Tillberg Mattson

34.   Carina Drätting (f 1963) växte upp i Tranås och Linköping, för att senare studera i Borås.

Hon har tidigare jobbat i ledande befattningar inom industrin och som produktionstekniker för ett internationellt bolag med uppdrag över hela världen. Skrivandet har följt henne från barndomen och gått ifrån att vara korta sagor om hundar och katter som kommit bort, till mer allvarliga stycken som vill berätta om sådant som är viktigt.

Hon har medverkat i novellantologierna ”En bekantskap som berör”, samt #Älskanoveller 2 och #Älskanoveller 3. Dödlig konsekvens kom 2018 och är hennes debut, en spänningsroman. Boken har fått ett fint mottagande av recensenter och finns både som e-bok och ljudbok.

Carina tycker att den mänskliga psykologin är spännande, ibland helt otrolig, och vill i sitt skrivande utforska människans överlevnadsmekanismer. Hur starka är vi i våra personligheter och värderingar? Vad krävs för att vi ska omvärdera dessa, eller helt enkelt blunda för dem? Ett starkt patos för den lilla människan och försök till tänkvärda samhällsanalyser är hennes drivkrafter i skrivandet.

Facebook: carinadrattingforfattare
Instagram: carina.drattingforfattare

Carina Drätting